Dutch Foreign Fighters – Some Testimonials from the Syrian Front (Part III)

image

As in two former posts (part 1 and part 2) on Dutch foreign fighters this story is about another Dutch fighter who got killed in Syria. There are a lot of other stories on this group of foreign Mujāhidīn in Syria; yet this one might be considered as breaking.

The man who’s death was announced; was the spokesman of the group. He gave an extensive and exclusive interview to a Dutch newspaper a few months ago. All former communications by the Dutch Mujāhidīn in Syria via Facebook and a few WordPress blogs were authored by him. Most importantly he was co-author of the Dutch Islamist 150 page pamphlet ‘De Banier’ (The Banner), a highly interesting piece on several aspects of Islam and Jihād.

This is the communication by De Ware Religie on the martyrdom of Abū Jandal:

Zevende Nederlandse mujahied in Syrië verkrijgt martelaarschap

De zevende Nederlandse mujahied heeft het martelaarschap in Syrië verkregen. Dat vertellen bronnen rondom de familie aan DeWareReligie.nl. Het gaat om de 26-jarige Abu Jandal uit Delft. Abu Jandal, ook bekend onder de naam Abu Fidaa, was een van de broeders die nauw betrokken was met het interview in de Volkskrant. Hij is ook de (mede-) auteur van het boek De Banier. Twee weken geleden raakte Abu Jandal zwaargewond, daarna is hij aan zijn verwondingen overleden.

Abu Jandal woonde in Delft en was een succesvolle zakenman, maar besloot ongeveer een jaar terug de oproep van de islamitische gemeenschap in Syrië niet langer te negeren. Hij vertrok samen met Abu Walae, die eerder ook het martelaarschap verkreeg. Abu Jandal had nooit het plan om terug te keren naar Nederland. Hij wilde ofwel helpen met de implementatie van de sharia in Syrië, dan wel op het pad van Allah sterven.

“Je gaat toch een keer dood, dus dan zou het geweldig zijn als je voor een nobel doel sterft,” aldus Abu Jandal in het interview. “Wij weten ook uit de overleveringen dat alle zonden worden gewist bij de eerste druppel bloed die je laat vallen op het slagveld als Martelaar, dus je kijkt zelfs uit naar deze druppel.” Deze woorden bracht hij in praktijk toen hij zwaargewond raakte bij een slag. Ondanks de pijn die hij had, was hij tevreden met de wil van Allah. Deze tevredenheid steeg toen hij in zijn dromen de blijde tijdingen kreeg.

Abu Jandal is de zevende Nederlandse martelaar. Mourad Abu Baseer, Yasine Abu Lien, Chukrie Abu Walaae, Saddik Abu Adam, Ibrahiem Abu Khaalid en Soufian Abu Abderrahmaan gingen hem voor.

Translation:

Seventh Dutch Mujāhid martyred in Syria

The seventh Dutch Mujāhid was martyred in Syria. Sources close to the family told DeWareReligie.nl. [The martyr] is 26 year old Abū Jandal from Delft. Abū Jandal, also known as Abū Fidā, was one of the brothers interviewed by De Volkskrant. He also co-authored the book The Banner. Two weeks ago, Abū Jandal was heavily wounded in battle, he succumbed to his wounds shortly after.

Abū Jandal lived in Delft and was a successful businessman, about a year ago he decided to follow the call of the Islamic community in Syria. He left together with Abū Walae, martyred earlier [this year]. Abū Jandal never planned on coming back to Holland. His aim was helping to implement Sharī’a in Syria or to die fī sabīl Allah.

“You will die one day,” he said in the interview, “so it would be wonderful dying for a noble cause.” ”We know from Qur’ān and Hadīth that all sins will be erased, with the first drop of blood spilled on the field of battle, and so, you look forward to this moment.” And these words became true when he was heavily wounded in battle. Although he suffered heavily, he was pleased with the will of Allah. (…)

Abū Jandal is the seventh Dutch Martyr. These guys predecessed: Mourad Abu Baseer, Yasine Abu Lien, Chukrie Abu Walaae, Saddiq Abu Adam, Ibrahim Abu Khalid and Soufyan Abu Abderrahmaan

Aftermath:

The announcement of Abū Jandal’s death is a major strike for this small, cohesive group of Dutch fighters in Syria. He will be replaced however, the force base in Northern Europe is still growing … His death will inspire.

This article was originally published on Jihadology.net on November 26th: http://jihadology.net/2013/11/26/guest-post-dutch-foreign-fighters-some-testimonials-from-the-syrian-front-part-iii/

3 comments on “Dutch Foreign Fighters – Some Testimonials from the Syrian Front (Part III)

  1. […] Lees: Dutch Foreign Fighters – Some Testimonials From The Syrian Front 1 Lees: Dutch Foreign Fighters – Some Testimonials From The Syrian Front 2 Lees: Dutch Foreign Fighters – Some Testimonials From The Syrian Front 3 […]

  2. […] Lees: Dutch Foreign Fighters – Some Testimonials From The Syrian Front 3 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s