Jihad in Vlaanderen en Nederland ? – De Syrische connectie

Een perceptie en enkele vaststellingen hier.

Sinds ik medio februari dat filmpje retweette (waarvan ik niet eens besefte dat er Nederlands in werd gesproken – zie eerste video ), is de tsunami aan berichten uit Syrië waar Nederlanders, Vlamingen en bij uitbreiding een hele trits Europeanen in figureren, alleen maar gegroeid. De melding van Eurojust dat er Jihadi’s uit Antwerpen, Mechelen, Vilvoorde en Brussel in betrokken zijn en dat ik zoiets ondoordacht op Twitter zwier, hebben een ietwat bizar effect.

Waar de Europese media het tot voor enkele maanden enigszins vervelend leken te achten over de gruwel in Syrië te berichten (wie wil dat nu ook bij of vlak na het avondeten), is sinds een kleine maand de apathie omgeslagen in ware paniek. Sinds we er niet meer aan voorbij kunnen dat er effectief jongens van bij ons (Antwerpen, Mechelen, …) in Syrië vertoeven, is de hel opeens een pak dichter bij. De ver van mijn bed show is er eentje geworden die zich mogelijk onder het uwe vertoeft.

Vraag u gewoon een ding af, wat was islamofobie nu weer ?

One comment on “Jihad in Vlaanderen en Nederland ? – De Syrische connectie

  1. Censored31 says:

    Bismillah. Islamofobie is een fenomeen die door fascisten in het leven werd geroepen met de steun van de elite. Op die manier is het mogelijk om een zondebok aan te duiden terwijl Jan met de pet bestolen wordt door bankiers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s