Nederlandse Jihadi’s in Syrië ~ Hoe één tweet Nederland op stelten zet

Enkele dagen geleden zie ik weer een gruwelvideo opduiken. Net na wat een bombardement schijnt te zijn in Jubar, een buitenwijk van Damascus, worden de gewonden en doden in de kiepbak van een vrachtwagen geladen. Wederom een “gewoon” filmpje uit Syrië dacht ik …

Image

Harald Doornbos markeert mijn tweet als favoriet en stuurt hem later die avond zelf ook de wereld in.

Image

Het duurt niet lang of Harald en ik krijgen een reply van een Nederlander met zeer goede oren, Ronald Elzenga …

Image

Ik luister maar vind niks maar Harald wel [ WIE ZIJN DIT??? In dit gruwelijke Syrie filmpje zegt iemand in NEDERLANDS: “Is ie dood” (2.11) &”Wat zeg je” (2.19) ] (uiteindelijk ik ook geef ik toe) en al snel staat de Nederlandse twitter-wereld op zijn kop. Er wordt volop gespeculeerd over wie deze jongens zijn. Dat gaat zo even voort, en dan bereikt me het nieuws dat de Nederlandse veiligheidsdienst (AIVD) het filmpje onderzoekt.

[ergens op De Telegraaf zou de tekst moeten staan die ik verplicht verwijder van deze blog]

En zo zet ik dus, volledig onbewust, de Nederlandse Staatsveiligheid aan het werk, benieuwd naar wat gaat volgen …

Met dank aan kristin@hlk01 om het filmpje op twitter te zetten, Harald Doornbos@HaraldDoornbos om de boodschap te versterken, Ronald Elzenga@RonaldElzenga om het Nederlands in de film te ontdekken en boskabout@boskabout om me te attenderen op het stuk van De Telegraaf

One comment on “Nederlandse Jihadi’s in Syrië ~ Hoe één tweet Nederland op stelten zet

  1. ankururdu says:

    Nice,
    Thanks for your grateful informations, am working in, asian affairs magazine

    so it will be a better information’s for me. Try to post best informations like this always

    Global security: Avoiding the wars that never end

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s